De eerste wedstrijddag zit erop

Toegevoegd op 14 september 2013 om 00:00 door Dianne Mathieu
Whatsapp Facebook Twitter


Zozo... de eerste wedstrijden zijn gespeeld.
En... het goede nieuws is:
- We zijn niet afgemaakt!
- We hebben 6 sets gewonnen en daardoor 12 punten!
- Dat is de beste score van alle teams uit onze poule waar we vandaag tegen hebben gespeeld. :)
Het slechte nieuws is: ... euh... er niet... oke, vooruit... we hebben 2 sets verloren. ;)

De dag begon vroeg... pff... op je vrije dag alsnog een wekker zetten (tenzij je kinderen hebt die die rol voor je vervullen ;)) Maar goed, we waren netjes om 8.45uur in de IJsselhal aanwezig, aangemeld, koffie, omkleden, warm lopen (5 hele minuten) inspelen (wel zeker 10 minuten) en beginnen maar.

De eerste wedstrijd speelden we tegen Bourgondië. Dat was wel weer even wennen en in komen. En ja, we waren maar met z'n vijven (aangezien 2 zwanger, 1 op vakantie, 1 zonder oppas en 1tje geen idee) dus moesten een speler lenen van DR4. In deze wedstrijd was dat Karin. Zij speelde samen met Dianne op buiten, Marloes en Macha als spelverdelers en Jorien en Illse op midden. De eerste set verloren we helaas, maar halverwege waren we eindelijk wakker geworden dus dat beloofde wat voor de 2e set. Na 10 minuten rook ik al een enorme zweetlucht, niet van mij, maar wel van t shirt wat ik aan had. Bah! Maar ja, niks aan te doen en ik was niet enige... Wat wil je ook in shirt die dames 1 al 3 jaar heeft gedragen in de competitie... Maar inmiddels waren we dus warm (en wakker) en gelukkig wonnen we de 2e set wel. 2 punten!

En toen was t tijd voor pauze (een heel uur). Dus thee drinken, broodje eten, kijken bij andere teams en nog een oersaaie wedstrijd fluiten / tellen.

Tijd voor de 2e wedstrijd. Dit keer tegen Boni (de dames met de rose shirtjes). Aangezien Marloes last had van haar duim en daardoor niet bovenhands kon / wilde spelen hebben we indeling aangepast. Marloes naar buiten met Dianne, Illse en Macha spelverdelen en Jorien en Diane (DR4) op midden. En dat had succes, want beide sets in deze wedstrijd hebben we gewonnen. 4 punten!

En weer een uurtje pauze...

Wedstrijd 3 was tegen het team waar we voor gewaarschuwd waren... de oudere dames... (De Valk) Maar jeetje, die hadden best veel! Onderschat deze dames niet! Ook nu weer geimproviseerd in de opstellen. Marloes weer op buiten, maar dit keer samen met iemand van DR4 waar ik de naam niet van weet (shame on me). Macha en Illse op spelverdeling en Dianne en Jorien op midden... Ach ja, we zijn recreanten en heeeel flexibel! 8) De eerste set hebben we maar net gewonnen, maar de 2e set waren de dames toch iets te sterk voor ons... Helaas. Maar toch 2 punten.

Pauze... weer een uur.

Inmiddels stinken we allemaal een uur in de wind (die er gelukkig niet is in de zaal), maar toch... VIES! Dus we hebben besloten dat we deze shirts niet meer gaan dragen. Dit hebben we ook meteen aan de kledingcommissie door gegeven en ze gaan kijken of ze nog genoeg andere shirts voor ons hebben. Zo niet, willen wij of nieuwe tenues (we betalen immers kledingbijdrage) of gaan we spelen in eigen shirt (en dan betalen we dus geen kledingbijdrage).

En de laatste wedstrijd is tegen ons eigen dames 5. We hebben de dames al een paar keer zien spelen deze dag en dat is niet veel soeps... Aangezien dames 4 inmiddels naar huis is, gaan we de wedstrijd dan ook maar gewoon met z'n vijven spelen. We waren toch al lekker aan het improviseren, dus waarom niet...
We beginnen de wedstrijd dan ook vol zelfvertrouwen, maar missen wel iemand, dus de afstemming moet nog even beter worden geregeld... Het wordt zelfs nog even spannend, maar de eerste set winnen we uiteindelijk toch (met 2 punten verschil of zo... :s)
De 2e sets beginnen we goed en al snel hebben we een flinke voorsprong. Af en toe roepen we lekker met z'n allen (en dan bedoel ik beide teams) "LIMES... LIMES". Gezellig toch?! En de 2e set winnen we makkelijk. 4 punten!

Eindresultaat:
Limes 6: 12 punten
De Valk: 10 punten
Boni: 9 punten
Bourgondië: 8 punten
Limes 5: 1 punt (ahhhhh......)

Kortom: het was een dag vol improvisatie, maar met een mooi resultaat en veel gezelligheid.
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento